Data Center

Data Center

Prezentare sumara TIER Data Center

Informatii data center

Utilizam propriul data center situat in Craiova avand o suprafata utila de aproximativ 220 mp.

Centrul nostru de date a fost proiectat conform standardelor si dispune de dotari si facilitati menite sa ofere disponibilitate maxima. Astfel printre dotarile disponibile enumeram:

Redundanta electrica - Dispunem de grup electrogen diesel si UPS-uri ce asigura functionalitatea serverelor in caz de defectiuni de scurta durata.

Conectivitate - Backbone-ul TIER este compus din fibra optica si cabluri CAT 6e intr-o structura redundanta N+1 ce ne ofera posibilitatea de a oferi clientilor un uptime garantat de 99,7%. Toate serverele de gazduire web sunt conectate la porturi Gigabit pentru acces in banda larga la Internet.

Temperatura si umiditate constanta - Temperatura si umiditatea in centrul de date TIER sunt monitorizate permanent sa se afle intre 18 si 23 grade Celsius, iar umiditatea cuprinsa intre 40% si 60%.

Securitatea datelor - Cladirea din parcul industrial in care se situeaza centru nostru de date este pazita 24/24. Accesul in centrul de date se face pe baza de amprenta biometrica si card de securitate. Data room-urile se afla in permanenta sub supraveghere si inregistrare video.

Cluster shard hosting - Serviciul de shared hosting este distribuit pe un cluster web alcatuit din servere cu surse redundante, procesoare fizice Xeon / Opteron, 16-32 GB RAM, iar stocarea se face pe matrice RAID-50 alcatuita din hard disk-uri enterprise si controllere hardware. Bazele de date ruleaza pe servere remote cu hard disk-uri SSD si procesoare puternice.

Redundanta si high-availability - Spre deosebire de furnizorii clasici de servicii in sistem cluster, sistemul nostru permite gestiunea in timp real a incarcarii fiecarui server individual astfel incat paginile gazduite sa nu aiba de suferit in cazul in care unul dintre servere este supraincarcat. De asemenea, toate serverele active sunt dublate de servere pasive gata sa intervina automat in caz de defectiune a unuia dintre serverele principale.